Weekendlogje |Kringloop aankopen|Stad in|Burger’s Zoo

Hallo lieve lezers,

Afgelopen weekend was ik lekker vrij door twee ruilingen op het werk wat ervoor zorgde dat ik vrijdag de trein kon nemen naar mijn ouders. ’s middags ging ik eerst nog even snel naar de kringloop bij mij om de hoek.

Kringloop lijsten

Vrijdag
De lijst links leek mij erg mooi om een grote foto/poster in te doen. De lijst zal ik waarschijnlijk wit of goud verven. De afbeelding is niet mijn ding maar een prima lijst voor €2,50. Twee lijsten waar het glas uit mist, maar die een ideaal dun mdf plaatje erin hebben. Deze kan ik bedekken met een laagje krijtbordverf. De lijsten eromheen worden wit. Voor maar €0,60 per stuk nam ik ze beide mee. Ook vond ik nog een lekker kitsch klein lijstje voor €0,50. Hier komt een simpel kaartje in.

Kringloop schalen

Degene die deze schalen heeft weggedaan is naar mijn idee een beetje gek. De grote ovenschaal was volgens mij ongebruikt omdat de sticker er nog onderop zat. De ronde gekartelde schaal zag er ook nog als nieuw uit. Beide zijn van het merk Pyrex (érg goede kwaliteit glaswerk). De ovenschaal was €1,50 en de ronde maar €0,50.

Kringloop potjes

Een lief klein potje wat lijkt op een eierdopje €0,40. Deze leek mij ideaal voor het voorjaar/pasen om een potje narcissen in te zetten. Bij het schoonmaken van het potje kwam ik erachter dat de glazuurlaag niet zo goed is. Het potje krijgt dan een soort cracklé effect. Misschien kan ik dat verdoezelen met enkele laagjes spuitverf. Het potje ernaast €0,40 ga ik denk ik gebruiken voor een DIY projectje. Ik weet nog niet exact wat.  Daarnaast een setje van 6 kristallen onderzetters, maar naar mijn idee perfecte theeschaaltjes. Je weet wel, om je gebruikte theezakje op te leggen.

Kringloop kandelaars

Twee kandelaars voor €0,30 per stuk. Ik zag op Pinterest het idee om de kandelaars met iets van een schaakstuk in één kleur te spuitverven. Ertussen lijm je een lege pot waarvan je de deksel ook een nieuw kleurtje geeft. Een super fancy snoepjespot of om krijtjes,paperclips etc. in op te bergen op de bureau. Ze zouden ook erg leuk staan op je beautytafel met wattenbolletjes, wattenstaafjes en parfum samples bijvoorbeeld. De rechter kandelaar lijkt ook van kristal te zijn gemaakt maar ik ben hier verreweg van expert in. Ik vond hem er gewoon fancy uitzien voor €1,-. Ik ben van plan om ze allemaal ondersteboven neer te zetten met de potten erop omdat dit het mooiste en stevigste staat.

Weekendje weg

Na de kringloop pakte ik snel mijn laatste spulletjes in en vertrok ik als een heuze pakezel richting de bushalte. Ik had allerlei spulletjes mee om verlaat moederdag te vieren en nog extra mijn camera omdat ik zondag naar Burgers zoo zou gaan met mijn moeder.

Hema documentenmap

Zaterdag
Zaterdag ging ik met mijn moeder Leeuwarden in. Ik had niets nodig behalve dat ik deze map graag wilde hebben. Hij is ideaal als een persoonlijke map. Ik had eerst een ringbandmap hiervoor, maar merkte dat ik dat niet praktisch vond werken. Hierin bewaar ik documenten als diploma’s, facturen en dingen voor de verzekering. Stel dat er brand in huis is, dan zitten hier de belangrijkste documenten in om snel mee te nemen. Met de kortingssticker van Hema betaalde ik maar €3,15 voor de map (normaal €3,95).

Flaphoed

Mijn moeder was op zoek naar een fijne zonnehoed, maar ik rekende er een af. Voor de grap zette ik tijdens de zoektocht naar een leuke hoed voor mijn moeder deze sjiek ogende zonnehoed op. Ik kreeg gelijk een divagevoel. Mijn moeder keek mij enthousiast aan en ik besloot hem te kopen. Hij kostte €15,99 bij V&D. Laat de zomer maar komen!

Mama ontbijtje

Zondag
Ik bereidde zondag vroeg een ontbijtje voor mijn moeder en mij voor. Op Moederdag moest ik werken dus mijn moeder had nog iets tegoed. Ik gaf haar een zelfgemaakt krijtbordje, een reep Toblerone, 6 waxtarts van Yankee candle en een zelfgemaakt stapeltje waardebonnen. Typisch Esmée vond mijn moeder. Vroeger maakte ik namelijk ook al bonnenboekjes voor haar.

Burgerszoo collage

Daarna was het op naar Burger’s Zoo in Arnhem. Wat hadden we geluk met het weer. Het was superlekker. Niet te warm en de hele dag droog. Ik schoot wat kiekjes van een aantal fotogenieke dieren met mijn Nikon D5200. Mijn moeder vond de ringstaartmaki’s erg leuk (king Julien) en ik zoals altijd de haaien. Ik was vooral erg blij met de mooie zwarttip rifhaaien. Als ik ooit rijk word dan zou ik graag een megagroot aquarium (lees: echt megagroot, een hele wand) willen met deze haaiensoort erin. Dat is echt een grote droom van mij.

Burgerszoo met mama

Tussendoor nog even een selfie met mijn prachtige mama.

Burgerszoo souvenirs

Van mijn moeder kreeg ik deze pluche haai. Zelf kocht ik nog een sleutelhanger met een rifhaai eraan en een magneet voor op de koelkast. Standaard als ik op een nieuwe plek kom neem ik een magneet mee.

Burgerszoo sleutelhanger

Nog een close-up van de sleutelhanger.
Ik heb echt een onwijs leuk en gezellig weekend gehad. De pluche haai heeft nog een naam nodig met een H. Herman, Henk, Harry en Hans zijn al bezet. Help mij een naam kiezen!

Liefs,
Esmée

One thought on “Weekendlogje |Kringloop aankopen|Stad in|Burger’s Zoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *