Shoplog | Assen en Zwolle

Hallo lieve lezers,

Daar is hij dan, de eerste blogpost op Veggielista.nl.
Afgelopen zaterdag besloot ik naar kringloop de Wissel in Assen te gaan.
Nina van Happyacorn.nl tipte deze kringloopwinkel op haar blog. Ik ben dol op kringloopwinkels bezoeken. De spulletjes hebben veel meer karakter als dat van bijvoorbeeld de Xenos en de Action én het is ook een stuk beter voor het milieu om tweedehands spullen te kopen. Hergebruiken is hip!
Ik besloot om hierna nog een stukje door te reizen naar Zwolle omdat ik toch al onderweg was. In Zwolle zit een Dille&Kamille en een Yankee candle store. Toen ik om half 10 ’s morgens het huis uit liep scheen de zon heerlijk en was ik blij dat ik een enkellange chino en alleen een spijkerjasje aanhad. Toen ik de Wissel uitliep bleek ik hiervan minder overtuigd. In de trein naar Zwolle werd de lucht steeds donkerder en het begon zelfs te regenen. Gelukkig ben ik niet helemaal verkleumd en heb ik een aantal leuke dingen weten te scoren.

KL appeltjesschaal 2

Toen ik door het servieszaaltje liep viel mijn oog opeens op deze schaal versierd met een rand van appeltjes in reliëf. Ik betaalde hier denk ik maar €3,00 voor. Ideaal voor een (fruit)salade of als decoratieve schaal voor bijvoorbeeld fruit.

KL kristallen 2

Dit is echt mijn favoriete aankoop van deze hele shoplog. Vier prachtige echt kristallen glazen.

KL glazen 2

Goshhh. Kijk naar die prachtige details! Ik ben echt een groot liefhebben van glaswerk zoals je kunt zien, vooral antiek. Voor deze vier glazen betaalde ik €7,50. Hier ga ik héél veel plezier aan beleven.

KL theelepeltjes 2

Ik spaar antieken theelepeltjes. Ik heb al ontzettend veel leuke, maar ben altijd opzoek naar mooie en/of bijzondere exemplaren. Na het afwassen waren de lepeltjes nog véél mooier. Vooral het roosje was erg dof en ik wist niet zeker of ik die mooi zou vinden. Nu hij glanst vind ik hem prachtig. De middelste is een lepeltje van Wilhelmina. Wie weet is deze wel veel waard, who knows.

DK doekje en schoteltjes 2

Bij Dille&kamille heb ik deze keer helaas niet zoveel gekocht. De schoteltjes en kommetjes waren geweldig, maar had ik totaal niet nodig. Wél had ik nieuwe theeschoteltjes nodig. Toen ik net op mezelf ging wonen kocht ik bij Sostrene Grene twee babyroze plastic mini schaaltjes. Dik een jaar geleden begon ik mij te irriteren aan al het roze om mij heen en zo gingen laatst ook deze twee mini schaaltjes naar de kringloop. De schaaltjes waren €0,85 per stuk.
Ook vond ik weer een leuk doekje (het is eigenlijk een servet) met een leuk printje. Ik vind het leuk om af en toe zo’n servet met een leuk printje mee te nemen. Deze zijn ideaal voor food fotografie waar ik binnenkort mee wil beginnen gezien ik EINDELIJK weer een nieuwe oven heb.

YK alle 2

In Zwolle zit een Yankee candle winkel genaamd U.S. Candles. Hier wilde ik al een tijdje heen omdat Yankee candles de rolls roys onder de kaarsen zou zijn. Eenmaal binnen begon ik aan alle geurtjes te ruiken. Lekker! Ik nam 10 wax tarts voor mezelf mee (oeps eigenlijk 9, pain au raisin had ik voor mama gerekend).

Cappuccino truffle, Bahama breeze, Black plum blossom, Sicilian lemon, Pink dragon fruit, Waikiki melon, Christmas memories, Salted caramel en Strawberry buttercream. De wax tarts van Yankee candle kosten bij U.S. Candles €1,79 per stuk. Christmas memories had 50% korting, en Sicilian lemon 20%.

Ik snijd een wax tart in 4 stukjes waarvan ik dan één stukje per keer brand. De geur blijft lang hangen dus een groter stuk is niet nodig. Wanneer de geur weg is, ga ik met een keukenpapiertje door het kuiltje heen om de wax weg te kunnen gooien. Per keer branden ben je ongeveer €0,45 kwijt. Persoonlijk gebruik ik ze alleen als er visite langskomt, of na een grote schoonmaaksessie.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Ondanks de kou heb ik een superleuke dag gehad met hele fijne aankopen.
Koop jij weleens wat bij een kringloopwinkel of breng je je oude spullen erheen?

Liefs, Esmée

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *