Bodieboost: De nieuwe boeken + winactie

Hallo lieve lezers,

Charlotte van Bodieboost heeft de afgelopen maanden ontzettend hard gewerkt aan twee nieuwe boeken. Inmiddels zijn ze al een paar weken uit. En wat zijn ze top.

 Het eerste boek van Charlotte Willems had ik al. Bodieboost, slank en fit in het echte leven.
Wat is Bodieboost? Een afslankmethode die zich niet richt op caloriën (hier raak je alleen maar uitgeput en obsessief van), maar op gezond eten in afgesproken porties binnen 5 families; koolhydraten, zuivel, fruit, groente en eiwitten. Van elke familie mag je 2 porties op een dag. Hoeveel één portie is, staat aangegeven in schema’s. Hieruit kun je zelf kiezen wat je neemt. Relaxed toch? Je hoeft ook niet altijd een weegschaal en een calculator bij je te hebben, zoals weightwatchers van je vraagt.
De porties zijn aangegeven in bakjes, eetlepels, luciferdoosjes, glazen, handjes en borden. Ontzettend simpel, en je hoeft jezelf er niet druk om te maken.
Wat het mooiste is, je mag snoepen. Wel 2x in de week. Op de jokerlijst staan de porties van je joker. Op woensdagmiddag een stukje taart op de verjaardag van je oma, en vijf stuks bittergarnituur op de zaterdagavond bijvoorbeeld. En ohja, je mag ook 3 glazen alcohol per week. Dat hoeft natuurlijk niet. Water is altijd beter. Zin in frisdrank? Bubbelwater vind ik zelf erg lekker.
Maar wat eet je dan eigenlijk op een dag? Bij diëten eet je toch vaak weinig?

Een voorbeelddag kan zijn; Ontbijt: een bakje magere yoghurt met 2 kiwi’s en een eetlepel honing. Tussendoortje 1: een banaan. Lunch: twee mueslibollen met 1-2 plakken kaas. Tussendoortje 2: een half bord wortels. Diner: een rundervink, half bord spruitjes, 2-3 handjes krieltjes en wat smaakmakers zoals een eetlepel mayonaise, olijfolie om in te bakken met zout en peper naar smaak. Tussendoortje 3: handje walnoten.
Dat is niet weinig toch? Bij Bodieboost hoef je dus écht geen honger te lijden.

Sinds een aantal weken zijn de twee nieuwe boeken uit, Bodieboost het kookboek, en Bodieboost het dagboek.

Het kookboek: In dit boek krijg je een korte introductie (of voor de ervarenen, een opfriscursus) over Bodieboost. Het schema van de porties binnen de families is uitgebreid met meer keuzes, de jokerlijst heeft wat meer portiehoeveelheden gekregen en er is een powerlijst met powerfoods toegevoegd. Powerfoods zijn hot de laatste tijd. Hoeveelheden die hierbij aangeraden worden staan nu in dit boek. Wat ik erg fijn vind is dat er meer uitleg wordt gegeven over smaakmakers. Bepaalde smaakmakers zijn onbeperkt te kiezen, maar er worden ook smaakmakers compleet afgeraden. De zoetstoffen bijvoorbeeld. Ik ben hier net al charlotte ontzettend tegen. Waarom dat zo is leg ik nog weleens uit.
Na het gebruik van het Bodieboostboek zijn er een aantal onduidelijkheden ontstaan over bepaalde producten. Over deze producten en situaties is nu meer uitleg gegeven door Charlotte.
Er zijn 4 weekmenu’s + boodschappenlijstjes gegeven om in de Bodieboost-methode te komen.
Hierna volgen allemaal heerlijke en gezonde recepten.

 Ik heb al een aantal gezien die ik wil maken. Wat dacht je van een regenboogsalade, quinoa met geroosterde groenten of een gevulde avocado? Jammie!
Verkoopprijs: €19,95. Bij de meeste boekhandels verkrijgbaar, of Koop hier het bodieboost kookboek online
 

Het dagboek: In dit boekje kun je 6 weken lang je eetdagboek bijhouden. Als eerste stel je je doel vast. Je weegt jezelf en meet je omvang. Dit noteer je. Je weegt jezelf één keer in de week op een vaste dag. Op die dag maak je ook twee foto’s. Je maakt één foto van de zijkant, en één van de voorkant.

Daarna is het tijd voor wat mindset opdrachten. Je schrijft de redenen op van je afslankdoel, wat je denkt te bereiken en te voelen met je einddoel, omschrijft je valkuilen en waar jij motivatie van krijgt. Wanneer je een lastig moment hebt kun je deze doelen even inlezen, zodat je een opfrisser krijg waarom je het doet.
Nu kun je aan de slag met de Bodieboost methode. Dit boekje is vooral erg handig na de eerste vier weken die je hebt gevolgd via het kookboek (of 10 weken via het normale Bodieboost boek).

 Je gaat je eigen dagmenu’s maken en afvinken. Dit doe je aan de hand van de familie portieschema’s. Je houdt niet alleen je eten bij en hoeveel glazen water en ongezoete groene thee je drinkt, maar ook hoe je je voelt die dag.
Dit is dus niet alleen een eetdagboek, maar ook een dagboek om terug te kijken op je dag. Wat heb je gedaan en wat heb je geleerd? Na elke week vul je de afsluitingspagina in. Heb je je twee jokers gehad? Heb je 3x een uur bewogen die week? En heb je eventueel alcohol gedronken? Deze afsluitingspagina vul je in op je weeg-/fotodag. Nu heb je 10 weken Bodieboost gevolgd. Goedzo.
Op de laatste pagina vind je ook nog alle manieren om Bodieboost via social media te volgen. Zo blijf je natuurlijk goed gemotiveerd.
Verkoopprijs: €4,95. Ook dit boekje is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels of Koop hier het bodieboost dagboek online
 
Tip: Koop het dagboek in combinatie met een van de boeken. Je kunt eerst kiezen om 10 weken te volgen via het Bodieboost boek, en daarna je eigen dagmenu’s maken. Zoek je nieuwe recepteninspiratie? dan kun je het kookboek erbij aanschaffen.
Je kunt er ook voor kiezen om direct het kookboek te kopen samen met het dagboek. Dit zou mijn keuze zijn. In het kookboek wordt ook goed uitgelegd wat de Bodieboost-methode is. Als je snel leert kunnen 4 weken de weekmenu’s volgen genoeg zijn.

Ben jij nu ook helemaal enthousiast geworden over Bodieboost, en wil je deze twee prachtige nieuwe boeken in je bezit krijgen? Ik mag een setje weggeven aan een van mijn volgers.
Wat moet je doen?

Volg essusweetslife via bloglovin. (zorg ervoor dat dit niet anoniem is. Woon je in België? maak dan eventjes een print screen van je feed waarin mijn blog staat) Bij 20 volgers verloot ik de twee boeken. Nodig dus je vriendinnen uit om essusweetslife te volgen, en maak zo kans op de boeken. En je helpt haar ook, want zij maakt ook kans op de boeken. 
-Laat mij weten in de comments waarom jij de boeken zou moeten winnen.
-Stuur een emailtje naar essusweetslife@hotmail.com waarin je je comment plakt. Wanneer ik je comment heb gekozen als winnaar, krijg je een emailtje.

Let’s Boost
Liefs,
Esmée

18 thoughts on “Bodieboost: De nieuwe boeken + winactie

 1. Denk dat deze boekjes erg goed werken, alleen op den duur zullen veel mensen niet meer afvallen. En dan laten zij zich leiden door de weegschaal. Vaak bouw je ook meer spiermassa op, waardoor je lichaam een ” mooiere ” omvang krijgt. Alleen blijft je gewicht gelijk of je wordt zwaarder omdat spieren nou 1 maal zwaarder zijn dan vet. Werkt bij sommige mensen demotiverend. Na mijn 25 kilo afvallen viel ik veel minder af, alleen door in spiegel te kijken zag ik me lichaam veranderen. dat werkte meer motiverend ipv de kilo’s

  1. Hallo Freddy. Bodieboost kent een platform. Na een tijdje val je niet meer af inderdaad. Daarom is bij Bodieboost een must dat je elke week twee foto’s neemt. één van voor en één van de zijkant. De weegschaal zegt niet alles. het resultaat wel. Dit is ook bekend binnen de Bodieboost community. De meeste dames en heren kennen dit probleem en laten zich niet demotiveren hierdoor. De sportroutine dient dan veranderd te worden én je moet je voeding meer gaan varieren of omgooien.

 2. Ik doe graag mee. Ik houd dieten nooit zo lang vol, omdat het erg afwijkt van een wat normale levensstijl. Bodyboost lijkt me veel beter vol te houden, omdat het meer gaat over een gezonde eetstijl waar je echt geen vreemde dingen voor hoeft te eten of juist heel weinig. Ik ben heel benieuwd.

 3. Ik volg je op BL! Deze boeken lijken me echt geweldig! Heb hier al veel over gehoord en gelezen en ik word steeds enthousiaster!

 4. Ik doe graag mee. Het is de hoogste tijd om kilo’s kwijt te raken en als dat gaat lukken met hulp van deze boeken, zou dat geweldig zijn.

 5. Waarom ik de boeken zou MOETEN winnen, daar heb ik zo snel geen antwoord op. Ik WIL ze wel heel graag. Omdat ik denk dat ik daar goed mee aan de slag kan, teneinde dit jaar eindelijk het figuur te krijgen waar ik al zo lang naar streef. Ik heb, volgens de officiële normen althans, geen overgewicht. Maar er is wel een verschil natuurlijk tussen wat “kan” en wat mooi is. Er zijn wel wat vetrollen waar ik graag afstand van wil doen.

 6. He, ik had al gereageerd dacht ik. Maar ik wil de boeken graag winnen omdat ik morgen begin met bodieboost. Ik ben erg enthousiast en gemotiveerd en de boeken zouden een mooie aanvulling zijn! Ik volg je op bloglovin’ :)

 7. Nou waarom ik zou moeten winnen. Ik ben in mei gestopt met roken en in okt begonnen met sporten. Nu heb ik alleen nog wat Hulp nodig bij het afvallen en ik denk dat dit een goede manier is zonder dat ik alles om moet gooien giet in het gezin.

 8. Na 5 jaar relatie en 8 maanden samenwonen ben ik uit het niets gedumpt door mijn vriend.
  Wat doet dit pijn en wat is het moeilijk.
  Voor mij in 2014 dus een nieuwe start! Nu een weekje bezig met boosten. Wat zou ik blij zijn met een extra motivatie, het winnen van de nieuwe boeken.

 9. Ik wil heel graag dit jaar tot een gezond jaar maken. Ben al een tijdje bezig met bodieboost maar dit moet mijn jaar worden! Deze boeken zouden mij daar enorm bijj helpen. Ik ben gelukkig al lekker aan het sporten maar vind het volhouden van een gezond eetpatroon nogsteeds lastig, en dan vooral in het weekend. Toch ga ik er aan werken en het zal me lukken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *