Recept | Caprese spiesjes

Hallo lieve lezers,

Vandaag weer een simpel vega tapas recept, namelijk caprese spiesjes. Kan een verfrissend onderdeel zijn van een tapasmenu, maar ook heerlijk als een hapje bij verjaardagen en feestjes.

tapas capresespiesjes

Wat heb je nodig?
Bekertje snoeptomaatjes (ca. 250 gram)
Bakje mozzarella bolletjes (Aldi/Lidl)
3 à 4 blaadjes basilicum
Cocktailprikkertjes

Werkwijze:
Was de tomaatjes en laat de mozzarella bolletjes uitlekken. Ik spoel de mozzarella bolletjes ook nog even af met water. Net als met blikjes en potjes bonen vind ik dat water wat erbij zit een beetje smoezelig.
Prik een bolletje mozzarella op een cocktailprikkertje en prik er vervolgens een tomaatje op.
Doe dit tot alle bolletjes mozzarella op zijn. Ik hield een paar tomaatjes over. Die mag je onder het maken lekker zelf opeten. Verdeel de spiesjes over twee kleine tapasschaaltjes.
Was de basilicumblaadjes en leg ze op elkaar. Rol de blaadjes op en snijd er plakjes vanaf. Nu heb je reepjes basilicum. Eventueel kun je ze nog iets fijner snijden. Verdeel de basilicum over de spiesjes en serveer. Dit tapashapje is heel gemakkelijk van te voren te maken. Eet smakelijk!

tapas capresespiesjes closeup

Liefs,
Esmée

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *