Recept | Patatas con aioli

Hallo lieve lezers,

Vandaag deel ik een superlekker en simpel recept met jullie: Patatas con aioli (oftewel aardappeltjes met aioli).

patatas aioli

Wat heb je nodig?
Pondje krielaardappeltjes (bijv. Ah huismerk)
Scheutje olijfolie
Zout en eventueel peper
Zelfgemaakte of gekochte aioli

Werkwijze:
Was en kook de krielaardappeltjes tot ze gaar zijn. Laat ze uitwasemen en snijd ze in kleinere stukjes van ongeveer 2×2 cm. Verspreid de aardappeltjes over een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Zet de bakplaat onder de grill van de oven, of bovenin de oven op 230 graden Celsius. Haal de aardappeltjes uit de oven als ze goudbruin gekleurd zijn. Doe de aardappeltjes terug in de pan en voeg er 1 à 2 eetlepels bij. Roer om, verdeel over middelgrote tapasschaaltjes en serveer.

closeup patatas aioli

Liefs, Esmée

One thought on “Recept | Patatas con aioli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *