Recept | Knoflook champignons

Hallo lieve lezers,

Vandaag het eerste recept van de Vega tapas receptenserie: Champignons met knoflook!

knoflook champignons tapas

Wat heb je nodig?
Een bakje witte champignons van 250 gram (kastanjechampignons kunnen ook)
Twee tenen knoflook
Scheutje olijfolie
Klontje boter
Zout en eventueel peper

Werkwijze:
Snijd de champignons doormidden. Kleine champignons mogen heel blijven.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur (elektrisch hoog) en gooi hier de champignons bij. Doe hier een flinke snuf zout bij en leg er een glazen deksel op. Snijd de tenen knoflook in kleine stukjes. Wanneer de champignons vocht loslaten haal je de deksel van de pan en doe je de stukjes knoflook erbij.  Goed husselen zodat de knoflook niet aanbrandt en bitter wordt! Als de champignons mooi bruin zijn doe je er een lekkere klont boter erbij, ongeveer een halve tot een hele eetlepel. Laat het geheel nog even smoren en verdeel over twee kleine tapasschaaltjes.

tapas champignons knoflook

Tip: Om je tapas warm te houden tot serveren kun je de bakjes in een oven zetten op ongeveer 100 graden Celsius.

Liefs, Esmée

One thought on “Recept | Knoflook champignons

  1. I’ve recently started a site, the information you provide on this website has helped me greatly. Thank you for all of your time & work. “The murals in restaurants are on par with the food in mu8&2ms.e#su21; by Peter De Vries.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *