Walking pharmacy

Hallo lieve lezers,

In mijn artikel van zondag vertelde ik jullie over een walking pharmacy. Wat is dit nu eigenlijk?
In principe is het een (klein) toilettasje waarin je dingen doet zoals pleisters, lippenbalsem etc. Zelf zie ik het een beetje als een soort van s.o.s./overlevingskitje.
Het enige wat je nodig hebt is een toilettasje die in de meeste van je handtassen past (exclusief clutches uiteraard), en wat mini ziplockzakjes om mee te organiseren binnen het toilettasje.
Hier een lijst van producten die in een walking pharmacy zouden kunnen zitten.

– Een pakje tissues. Je morst iets, je bent verkouden of er is ergens geen toiletpapier. Altijd handig.
– Een mini vouwbare borstel. Een fikse windbui kan een hoop klitten veroorzaken. Maar ook het zilte- of chloorwater in de zomer kan je haar laten knopen.
– Een klein tubetje handcrème. Nog idealer is een tubetje van Neutral. Omdat neutral vrij is van parfum kun je deze ook op je gezicht gebruiken en op andere (ruwe) plekjes.
– Een mini deo is ook altijd handig. Je kunt vergeten ’s morgens deodorant op te doen, je blijft ergens slapen of je begint wat erger te zweten overdag.
– Pleisters zijn erg handig om bij je te hebben. Ook blaarpleisters zijn erg welkom. Stop een paar van elk samen in een klein ziplockzakje.
– Een zakspiegeltje. Het is altijd fijn om even te kunnen zien of je er representatief uitziet.
– Veiligheidsspelden. Ik heb ze zelf volgens mij nog nooit nodig gehad en ik zou ook niet zo snel een situatie kunnen bedenken, je weet maar nooit. Als je een binnenvakje hebt in je toilettasje kun je de veiligheidsspelden vastmaken aan het rits-lipje.
– Wattenstaafjes. Handig voor heel veel dingen. Stop er een paar in een klein ziplockzakje.
– Pijnstillers. Ibuprofen of paracetamol. Je weet maar nooit wanneer jij of iemand in je omgeving pijn krijgt. Je zult een held zijn. Druk een aantal uit de blisterverpakking en doe ze in een potje of in een mini ziplockzakje.
– Mini verpakking vochtige tissues/doekjes. Ik heb echt ieniemini pakjes van de Wibra die naar groene thee ruiken.

– Een pen. Need I say more?
– Dit is misschien een vreemd product voor de meeste mensen. Het is een soort combinatie tussen een tandenstoker en flossdraad. Altijd handig om één bij je te hebben. Meestal zitten of zit er een dopje bij deze interdentale flossers.
– Haarelastiekjes, clipjes en schuifjes. Houd alles georganiseerd in een mini ziplockzakje.
– Kauwgom, pepermunt, mini mintjes, mondspray of eenzelfde soort product. Als je iets hebt gegeten waardoor je uit je mond stinkt kun je even snel een mintje nemen.
– Je weet maar nooit waar je strandt. Daarom is het fijn om een vouwbare reistandenborstel mee te nemen. Een mini tandpasta is daarbij ook gewenst.
– Dit lijkt misschien gek maar dat is het niet. Als je dan ergens blijft slapen is het wel zo fris om een schoon slipje mee te hebben. Ook kan het zijn dat je een ongelukje hebt. Bewaar je slipje in een mini ziplockzakje zodat er geen viezigheid op komt, maar ook om je vuile ondergoed weer in mee te nemen.
– Vrouwelijke hygiëneproducten. We hebben ze nodig, laten we er dan ook voor zorgen dat we ze altijd bij ons hebben. Ook fijn voor een vriendin of collega.

– Lippenbalsem. Wie houdt er niet van zachte glanzende lippen?
– Een mini zaklampje. Maak deze vast aan de buitenste rits van je toilettasje. Zo kun je in het donker spulletjes vinden, maar heb je ook licht om bijvoorbeeld een slot open te maken.
– Een aansteker lijkt misschien raar om mee te nemen wanneer je niet rookt (Ik wil ook niemand aanraden om te gaan roken), maar het is altijd handig. Kaarsje aansteken en niemand heeft een aansteker? Een leuke jongen die je om een vuurtje vraagt? Jij hebt er een.
– Brilpoetsdoekjes. Niet alleen voor brildragers, je hebt ook een zonnebril die af en toe een poetsbeurtje kan gebruiken.
– Een klein schaartje met een stompe punt. We willen niks of niemand aantasten. Gescheurde nagel en een vijl helpt niet meer? knippen. Een los draadje aan je shirt? knippen.
– Een vijl. Voor alle kleine haakjes in je nagels.
– Desinfecterende gel. Heb je iets vies aangeraakt maar is nergens een wasbak te bekennen? Kill the germs.
– Oogdruppels vind ik zelf erg prettig. Ik heb vaak droge geirriteerde ogen als ik lang in een ruimte met airco ben. Oogdruppels zijn ook handig om je wat ingedroogde mascara weer tot leven te wekken. Gebruik daarvoor geen water.
– Mini flesjes parfum. Koop een aantal travalo’s (hoeveelheid favoriete parfums) en vul deze. Neem één of twee mee.

Zelf heb ik ook nog weleens testertjes mee van lotions, foundations etc. Je kunt ook nog mini make-up producten in je tasje doen. Mascara en concealer kunnen al heel veel doen. Ook ben ik vergeten: een mini kledingroller en een zwitsers zakmes.

Ik hoop dat jullie het weer leuk en handig vonden.
Liefs,

Esmée

One thought on “Walking pharmacy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *