Organizen: Mijn agenda

Hallo lieve lezers,

Vandaag wil ik jullie laten zien hoe ik mijn agenda organiseer om voor te zorgen dat ik een goed overzicht heb van de dingen die ik moet doen.
Dit even vooraf : dit systeem werkt misschien niet voor iedereen. Je moet net even iets meer moeite doen om het ordelijk te krijgen.

-Het mapje waarin ik alle accessoires bewaar komt van Ebay. Klik hier om naar het item te gaan. Officieel is het een paspoortmapje. Ergens op het internet zag ik iemand die het mapje gebruikte om stickers etc. in te bewaren. Toen dacht ik hé dat is ontzettend slim. Ik ben nog van plan om een leuke applicatie over het rare logo (is het een vliegtuig is het een vogel?) te strijken.

-Mijn agenda heb ik zelf gemaakt. Elke pagina heb ik individueel met Microsoft publisher gemaakt. Wat ontiegelijk veel werk was dat, maar ik ben er zo ontzettend blij mee. Vorig jaar augustus, toen wij een maand lang geen internet in ons huis hadden, heb ik dit gedaan. Ik heb de inhoud gemaakt voor 1,5 jaar lang, zodat ik tot eind dit jaar met mijn agenda vooruit kan. Het papier voor de agenda heb ik gekocht en op maat laten snijden bij een copyshop. Bij dezelfde copyshop kwam ik een aantal dagen later om de agenda na elke pagina geprint te hebben, te laten inbinden. Ik heb gekozen voor witte ringen, aangezien deze het beste passen bij de voorkant. De voorkant is een stuk scapbookkarton welke ik in een blok heb gekregen van mijn beste vriendin. Gotta love me some cupcakes, ik ben tenslotte een banketbakker.

Ik heb voorin een pagina gemaakt met persoonlijke gegevens. Mocht ik ooit mijn agenda kwijtraken óf er is iets met mij, dan kan de persoon die mijn agenda vindt mijn persoonlijke gegevens gebruiken om mij óf mijn familie te bereiken. Ik vind het erg prettig dat alle informatie getypt is. Dit zorgt ervoor dat alles netjes en goed leesbaar is.

Deze pagina is geplastificeerd. Alle gedane taken kun je daardoor met een whiteboardmarker afvinken. Wanneer je naar bed gaat kun je alles uitvegen, om de volgende dag met een schone lijst te beginnen.
Deze lijst gebruik ik momenteel niet. Omdat ik niet werk hoef ik mij niet aan een bepaald schema te houden. Het schrijven in een dagboek vind ik ook niet prettig meer en kan dus geschrapt worden van deze lijst.

Ik vind het erg belangrijk om een overzicht te hebben van alle verjaardagen van familie en vrienden. Daarom heb ik een verjaardagskalender aan mijn agenda toegevoegd.

Dit was vorige week. Elke categorie heeft zijn eigen kleur. Op deze manier heb ik een goed overzicht van wat ik welke dag moet doen.

Dit is de index van alle categorieën die ik nu in gebruik heb. In totaal heb ik 10 kleurtjes washi tape. Ik heb op deze index maar 7 categoriën. Wanneer ik categoriën bedacht heb voor de overige kleurtjes, zal ik deze index uitknippen en plastificeren. Ik maak dan een gaatje in de hoek en hang hem aan het lintje om er een week-boekenlegger van te maken. Ik hoop dat het idee duidelijk is. Ik weet nog niet zeker of ik dit ga doen, of dat ik deze pagina voorin in de agenda ga plaatsen.

Wanneer ik het mapje openrits is dit mijn overzicht.
Aan de linkerkant heb ik een correctieroller, een schaar (achter de flap), 3 mini post-it note stickers, vier kleuren stabilo markeerstiften, een simpele pen én een permanente marker 0,5 mm van de Hema.
Met de permanente marker beschrijf ik de stukjes washitape met taken.
Aan de rechterkant heb ik vijf stuks tab post-it notes, twee kleine post-it blokjes (allemaal V&D) en Hema mini notitie blokjes. Vooral het blokje “to call” vind ik handig.

Achter de rits zitten mijn tien rolletjes dunne 0,7 mm washi tape in alle kleuren van de regenboog. De rits zorgt ervoor dat ik ze niet kwijtraak wanneer ik het mapje openrits.

Dit was mijn agenda en de accessoires die ik ervoor gebruik. Mocht je nog specifieke vragen hebben, dan beantwoord ik die graag. Heb je hulp nodig met het organiseren van jouw agenda? Je mag mij altijd een mailtje sturen “essusweetslife@hotmail.com” óf laat hieronder een reactie achter. Want, een georganiseerd leven zorgt ervoor dat je meer tijd hebt voor leuke dingen.

Liefs,
Esmée

2 thoughts on “Organizen: Mijn agenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *