Je eigen favoriete receptenmap maken

Om een receptenmap te maken heb je nodig:
-Een stevige plastic map met stevige ringen. 
Mijn map is van de v&d en kost €6,99. dit is een fotomap te vinden bij de fotoboekensectie. 
De ringen zijn aan de rechterkant verticaal recht, zodat al je documenten recht op elkaar liggen.
Aan de voorkant zit een plastic inschuifhoesje. Zo kun je je eigen voorkant maken en deze hierin doen. 
-De tabbladen zijn ook van de v&d en kosten €1,75. Het handige aan dit setje tabbladen is het voorblad. hierop kun je de categoriën in een handig overzicht opschrijven of plakken met een dymo labelmaker.
-De insteekhoezen zijn van de Hema en kosten €1,30 per 25 hoesjes. Zo blijven je recepten schoon en kreukelen ze zo min mogelijk.
-De voorkant maken: Snijd een mooi vel scrapbookpapier op maat. maak een mooie tekst op word of via dafont.com en print deze op dik karton. Snijd de woorden op maat en plak deze op je scrapbookvel. Plak er eventueel nog een mooi plaatje op, en schuif je mooie voorkant in het coverhoesje.
-Zoek je favoriete recepten op en typ deze netjes in eenzelfde lettertype. Voeg een klein plaatje erbij van het gerecht. Print je recepten op stevig papier, eventueel op crèmewit papier voor een luxere uitstraling.
Mijn categoriën worden waarschijnlijk: toetjes en smoothies, salades en hartige hapjes, soepen sauzen ragouts en dressings, taarten en gebak, kleine zoetigheden en tussendoortjes, basisrecepten, hoofdgerechten, ontbijt en lunch. Dan houd ik twee tabjes over voor overige categoriën. bijvoorbeeld recepten voor de feestdagen.

Iedereen kent vast wel het probleem, de insteekhoesjes zijn breder dan de tabbladen waardoor je de tabbladen niet goed meer kunt zien. Hier heb ik een handige en ook nog eens een hygienische oplossing. Elk tabblad in een insteekhoesje doen. Meet af waar het tabje uit het hoesje moet steken, en knip voorzichtig een dun reepje uit de zijkant. Schuif nu het tabblad in het hoesje en laat het tabje door de opening steken. 
Dit is al het praktische werk.

Het creatieve gedeelte:
-Categoriën maken: Zelf ben ik vegetarier dus mijn map kent geen kopje vlees, gevogelte of vis.
-Inhoudsopgave per tabblad, dit is optioneel. Schrijf of plak op elk tabblad de recepten die onder de categorie vallen en geef ze paginanummers. Dit werkt handig als je snel een recept wilt opzoeken. 

Liefs,
Esmée

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *