Checklist | zonvakantie van één week

Hallo lieve lezers,

Het vakantieseizoen is begonnen voor alle examenleerlingen, en voor de rest onder ons is de zomervakantie ook nabij. Grote kans dat jij op vakantie gaat naar een zonnig land. Handig daarbij is een lijstje met dingen die je mee móet nemen. Daarnaast kun je nog persoonlijke voorkeuren meenemen. Deze zijn voor iedereen anders en zal ik daarom als tips geven aan het einde van dit artikel.

Extra tips:
-Bij een actieve vakantie is het raadzaam om sport/wandelschoenen mee te nemen. Eventueel in plaats van sneakers.
-Tijdens je reis draag je een lange broek en een trui of vest. Dit bespaart ruimte in de koffer. Leg het shortje bovenin je koffer of neem deze mee in je handbagage zodat je je snel om kunt kleden op je bestemming.
-Wanneer je weet wat je per dag gaat doen, kun je hierop je kleding afstemmen en zo genoeg meenemen. Maakt een overzicht van alle dagen en bekijk per activiteit wat je wilt dragen.
-Houd je erg van boeken lezen? Een e-reader of een tablet is dan erg handig. Een tablet leest alleen niet makkelijk in de zon door de weerkaatsing.
-Belangrijke documenten bewaar je in je handtas: adressen van familie en vrienden, telefoonnummer van de bank (blokkeernummer), kopieën van legitimatiebewijzen, alle uitgeprinte info over je accommodatie etc.
-Stop schoenen in een plastic zakje in je koffer. Zo wordt je kleding niet vies.
-Ik vind het altijd handig om een klein flesje wasmiddel mee te nemen. Het kan voorkomen dat je bijvoorbeeld ondergoed of sokken even uit wilt wassen. Dit kan prima in een wasbak met een drupje wasmiddel.

Ik hoop dat jullie wat aan dit lijstje hebben. Mocht je nog essentiële toevoegingen weten, laat het mij dan weten zodat ik het erbij kan zetten.

Liefs,
Esmée

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *