DIY | Gouden magneetjes

Hallo lieve lezers,

Vandaag de via Instagram beloofde diy gouden magneetjes.

magneetjes

Wat heb je nodig?
-Polymeerklei in een willekeurige keuze, je gaat de vormpjes na het afbakken nog sprayverven.
-Magneetjes. Deze kocht ik bij So low.
-Lijm. Op de foto heb ik Bison kit staan, maar ik gebruikte uiteindelijk een hete lijmpistool.
-Sprayverf. Ik gebruikte Rustoleum metallic goud sprayverf.

Hoe maak je ze?

magneetjes klei

Begin met het kneden van de polymeerklei. Ik nam van beide kleuren de helft en legde deze steeds voor 10 seconden in de magnetron om de klei wat zachter en meer werkbaar te maken. De polymeerklei van Fimo is makkelijker te kneden, maar ook een stuk duurder. De keuze is aan jou.
Wat ook helpt, is om een deegroller te gebruiken. Zorg er door middel van een stukje plastic of bakpapier voor dat de polymeerklei niet in direct contact komt met de deegroller. Ook helpt het om de klei te rollen, en vervolgens het slangetje dubbel te vouwen en/of te draaien. Herhaal deze tips tot de klei zacht is, en gelijk gemengd.

magneetjes mold

Om de magneetjes een leuke vorm te geven kun je de klei zelf in leuke vormen kneden, maar je kunt ook een mold/vorm gebruiken. Neem hiervoor een stukje klei en rol deze tot een glad bolletje. Druk de klei voorzichtig in de mold. Heb je iets teveel klei genomen, dan kun je de klei uit de mold halen en een stukje afsnijden. Herhaal het proces. Mocht je iets te weinig klein hebben, dan kun je ook een klein stukje klei vanaf het midden erbij voegen. Verwijder de klei uit de mold en leg je vormpje op een bakplaat met een velletje bakpapier.

magneetjes bakplaat

Herhaal de vorige stappen tot je de gewenste hoeveelheid magneetjes hebt, of tot de klei op is.
Verwarm de oven voor op 110-125°C. Zet de oven niet hoger! Dit kan ervoor zorgen dat de klei raar verkleurd. Leg de bakplaat in de oven voor ongeveer 30 minuten. Zet de oven uit en laat de bakplaat het liefst afkoelen in de oven. Zet het deurtje op een kier. Ik vind dit het gemakkelijkst omdat ik er dan niet naar hoef om te kijken.

magneetjes goud

Til het bakpapiertje met de afgekoelde vormpjes van de bakplaat, en leg deze in een grote doos, of buiten op een plekje uit de wind. Spray enkele dunne laagjes sprayverf over de vormpjes. Laat tussendoor goed drogen. Als de verf goed droog is (kijk op de verpakking), kun je de magneetjes erop plakken.

magneetjes magneten

Verwarm een lijmpistool, of pak een sterke lijm. Controleer aan welke kant de magneetjes magnetisch zijn, en plak ze vast aan de vormpjes met de verkeerde kant. Sommige magneetjes zijn dubbelzijdig magnetisch. Mijn magneetjes bleken aan één kant magnetisch te zijn. Gelukkig kwam ik hier vóór het plakken achter. Let hier dus goed op. Laat de lijm goed drogen of afkoelen voor je de magneetjes gaat gebruiken.

magneetjes koelkast

Zo hangen de magneetjes op mijn kleine koelkastje. Zoals je ziet verzamel ik ook magneten van de plekken waar ik ben geweest. Berlijn, Burger’s zoo, Disneyland, Parijs, De orchideeënhoeve, Museum Insel, een 3D haai van Dierenpark Emmen en een magneet met “I <3 you” van mijn moeder. Ook zie je een AH dierenplaatje met een zwarttip rifhaai omdat ik gek ben op haaien.

Mocht je deze magneetjes ook maken, laat het me dan weten via socialmedia @veggielista, of stuur een berichtje naar contact@veggielista.nl.

2 thoughts on “DIY | Gouden magneetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *